martes, 14 de abril de 2009

"L'insubmergible"

martes, 14 de abril de 2009
Un dia com avui, ara fa 97 anys, es va enfonsar "l'insubmergible". El Titanic, el vaixell més gran del seu temps, era un dels tres transatlàntics de la companyia anglesa White Star Line que pretenia dominar el negoci dels viatges transoceànics a principis del segle XX. Segons corrien les veus en aquell moment, era impossible que un vaixell com el Titanic s'enfonses.

El 10 d'abril de 1912, el famós vaixell va emprendre el seu viatge inaugural, que tenia el seu punt de sortida a Southampton (Gran Bretanya) i el seu destí a Nova York, on mai va arribar. Malgrat estar fabricat amb acer, el "barco de los sueños" no va sobreviure davant el xoc contra un iceberg i la nit del 14 al 15 d'abril de 1912 es va enfonsar. Van ser aproximadament 1500 persones les que van perdre la vida en aquest mític naufragi.


La cartilla de navegació

La naviliera del Titanic va desembarcar a tots els seus tripulants el mateix dia del naufragi, només per estalviar-se els seus sous. Tot mariner sempre ha de dur amb ell la seva cartilla de navegació i presentar-la cada vegada que embarca o desembarca d'un buc. I és precisament en la d'Alexander James on es demostra que la companyia propietària del transatlàntic, la White Star Line, va desembarcar a tots els seus tripulants en alta mar el mateix dia de l'enfonsament, sense saber si havien mort o seguien vius.

Segons el document,
trobat després de 93 anys extraviat, Alexander va embarcar al vaixell als 36 anys com a Majordom de les cabines de Primera Classe. James va aconseguir salvar-se del naufragi en el bot salvavides número 13.

2 comentarios:

La Familia Menta dijo...

Aquests de White Star Line ho van fer tot a patades, i molts innocents van pagar amb les seues vides les deixadeses de la companyia. I això de les cartilles em sembla fortíssim, una enorme falta de respecte i falta de caliu humà.

Oscar Ramírez dijo...

Va ser una tragèdia perquè evidenciava un cert fracàs en l'evolució de la construcció naval però en aquells temps no es van fer enrere i van crear més creuers de luxe com el Titanic i gràcies a l'atreviment, avui en dia naveguen els monstres que naveguen pels mars, ciutats flotants.

Publicar un comentario

 
Amb un euro a la butxaca. Design by Pocket