viernes, 27 de febrero de 2009

La informació a la televisió

viernes, 27 de febrero de 2009

Quina importància pren actualment la informació a la televisió espanyola? Si responem a aquesta pregunta de manera racional, i tenint en compte que la informació és fonamental i necessària per al procés comunicatiu, hauria de jugar el paper principal en les graelles de programació. No hem d’oblidar que la informació és essencial per a la societat perquè processa i genera el coneixement humà.

Aquest raonament formaria part de la teoria. Ara bé, a la pràctica observem que és ben diferent. Actualment, la gran majoria de la societat prefereix mirar altres tipus de programes en els quals la morbositat està assegurada. Per aquest motiu, es pot afirmar amb total certesa que a les graelles televisives el que predominen són els programes d’entreteniment, les sèries i els reality show.

Evidentment, i des de fa més de 50 anys, el gènere informatiu també està present en totes les graelles de programació i, com no pot ser d’una altra manera, segueix concentrant a milers i milers de persones davant de la televisió. Tot i que sembla que a la televisió només podem trobar programes d’entreteniment, últimament les cadenes estan donant un pes important als programes informatius en les seves graelles, potser per aconseguir captar més audiència.

En paraules del sociòleg Manuel Castells, “la informació, en el seu sentit més ampli, és a dir, com a comunicació del coneixement, ha estat fonamental en totes les societats”. I és que, totes les televisions, tant si són públiques o privades, grans o petites, locals o alternatives, sempre han de tenir espai garantit per a la informació.

1 comentarios:

Myriam Zanatta dijo...

Això de l'espai garantit per a la informació, jo diria que depèn de quin canal s'ho passa una mica pel forro... Concretament, estic pensant en Telecinco, que té un model de telenotícies supermorbós, i molt superficial. PEr exemple, amb el munt de coses que estan passant aquests dies (eleccions al País Vasc i a Galícia, trames de corrupció, etc.), a un tn migdia d'aquesta setmana van estar un quart d'hora parlant de moda i desfilades, amb enviats especials i corresponsals i tot. Està molt bé que se'n preocupen, però per a prestar-hi aquesta atenció ja estan els programes de sobretaula.

Quina parrafada t'he fet ^^" És que m'emociono escrivint i no me controlo ;D Xitos wapa!

Publicar un comentario

 
Amb un euro a la butxaca. Design by Pocket